Често родителите се питат кога е най-добре детето им да започне да изучава английски език. Още от детската градина се предлагат уроци по английски език като допълнителнa дейност, както и в повечето частни градини, където обикновено броят на децата е по-малък и може да се обърне внимание на всяко дете.

Още по време на следването си в СУ “Св. Климент Охридски”, специалност “Предучилищна педагогика и чужд език” – английски работих с деца като педагог и като учител по английски език. Развитието на децата е различно, както и възприятията им. Всяко дете изпитва желанието да проговори дори едносрична думичка на чужд език по различно време. Независимо дали участват активно или само слушат и не повтарят думичките, те  постигат почти еднакъв резултат като знания. Притеснителните деца в един момент се отпускат и проговарят, показват знания, независимо, че са били безразлични към уроците.

Дипломната ми работа, която защитих с отличие бе точно на тази тема – особеностите и проблемите в чуждоезиковото обучение и периода, в който е най-подходящо едно дете да започне да изучава английски език. Отговорът до който стигнах е, че колкото по-рано детето започне с чужд език, толкова по-лесно започва да го възприема. И това се случва само и единствено с игри, песнички, стихотворения, използването на мултимедия, много нагледни материали, разиграване на кратки историйки и чрез заучаването на много изрази. Детето не учи английски, а играе и се забавлява в уютна и приятелска обстановка.

Author: Miss Kali

  1. attispova Said,

    това, което търсех, благодаря

  2. Цветана Митева Said,

    Правителството лъже за ШИСТОВИЯ ГАЗ! Сложиха мораториум до приемането на законопроект на ГЕРБ, с който СЕ ПОЗВОЛЯВА добива на шистов газ след оценка за въздействие на околната среда. Но това и без туй си беше задължително досега заради Директива 85/337 на ЕС. Де факто, решиха ДА НЕ ПРИЕМАТ ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА. ПРОТЕСТ НА 18ТИ ЯНУАРИ 18:00 (ПОПА) – Разпространете новината.

  3. admin Said,

    Благодаря за информацията, г-жо Митева. Дано протестът има успех!